luni, decembrie 4, 2023
AcasăTehnologieTehnologia din zilele noastre

Tehnologia din zilele noastre

Societatea modernă ne surprinde uneori într-un mod foarte plăcut. Din ce în ce mai multe aparate moderne sunt puse la dispoziția oamenilor de către companiile producătoare. Menirea lor este de a ne ajuta în multe situații și de a ne îmbunătăți viața, în primul rând.

Ce este furculița electrică?

            Furculița electrică este un dispozitiv foarte modern special conceput pentru monitorizarea obiceiurilor alimentare. A fost creată pentru a semnaliza persoanelor supraponderale momentul în care este depășită cantitatea optimă de alimente consumat. Semnalizarea se poate face fie prin vibrații , fie prin semnale luminoase. Există modele de furculițe electrice care măsoară și cât durează o masă.  

În anul 2016, cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au inventat o furculiță electrică care permite persoanelor care o folosesc să simtă gustul de sare în mâncare. Ideea a pornit de la o observație foarte îngrijorătoare, referitoare la cantitățile mari de sare pe care anumite persoane obișnuiesc să le consume. Cele mai frecvente complicații sunt bolile coronariene și accidentele vasculare cerebrale.

            Detectoare portabile de gluten

            Primul detector portabil de gluten din lume s-a numit Nima. A fost realizat în San Francisco și este foarte folositor pentru detectarea conținutului de gluten din alimente. Este un dispozitiv foarte modern pentru persoanele care suferă de boli precum boala celiacă sau pentru persoanele care dezvolta alergii la gluten.             Industria produselor electronice a progresat atât de mult în ultimii ani încât în prezent beneficiem și de foarte multe aplicații pentru telefonul mobil legate de starea noastră de sănătate. Este vorba despre posibilitatea de a monitoriza într-un mod mult mai comod și continuu afecțiuni medicale precum diabetul, diferite afecțiuni cardiace, nivelul de oxigen din sânge, etc.

RELATED ARTICLES