sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSanatateRolul complexului de vitamine B în ceea ce privește starea noastră de...

Rolul complexului de vitamine B în ceea ce privește starea noastră de sănătate

Complexul de vitamine B este format din 8 vitamine solubile în apă. Este vorba despre vitaminele B1, B2, B3, B6, B7, B9, B12 și B5.

Este foarte important ca aportul de vitamine B să fie zilnic. Acesta trebuie asigurat prin alimentație, bineînțeles. Toate vitaminele care aparțin complexului B sunt necesare pentru multitudinea de procese metabolice care au loc în organismul nostru în fiecare moment. Dacă acestea sunt în cantități mari, vor fi eliminate prin urină.

Ce se întâmplă dacă nu avem un aport corespunzător de vitamine B?

Lipsa acestui complex important de vitamine, poate determina apariția următoarelor tipuri de afecțiuni: maladii cardiovasculare, anxietate accentuată, demență, anomalii congenitale (dacă este insuficientă în perioada sarcinii) și diabet.

Lipsa vitaminelor B din organism va avea o influență negativă asupra stării de coagulare a sângelui. Acesta va deveni mai dens și apare în mod iminent pericolul de accidente vasculare cerebrale.

Vitaminele B, de asemenea, ajută mult la transformarea glucozei în energie. Dacă nu sunt suficiente cantitățile de vitamine B, atunci glucoza nu va mai putea fi metabolizată și va circula libera prin sânge. Orice deficit de vitamine B determină implicit și diminuarea imunității organismului. De aceea, pacienților care suferă de diabet întotdeauna li se recomandă suplimente alimentare care conțin cel puțin vitaminele B1, B2 și B6.

Dacă nu ați știut până cum, deficitul de vitamine B favorizează apariția maladiei Alzheimer. Așadar, este foarte important să analizați împreună cu medicul dumneavoastră de familie oportunitatea de a apela la suplimentele alimentare care conțin complexul de vitamine B

RELATED ARTICLES