miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăFrumuseteProtejați-vă tenul de agresiunea razelor de soare

Protejați-vă tenul de agresiunea razelor de soare

Este un sfat valabil pentru toate cele 4 anotimpuri. Indiferent dacă este vară, primăvară sau iarnă, soarele ne poate cauza probleme serioase la nivelul pielii prin intermediul razelor ultraviolete.

Cel mai frecvent, datorita expunerii repetate la razele ultraviolete, apar pete pigmentare pe suprafața tenului. Acestea sunt foarte inestetice și uneori nu dispar deloc, chiar dacă vom insista cu cremele pentru depigmentare.

Arsura cauzată de razele solare sau de razele ultraviolete va determina apariția de inflamații la nivelul pielii și mai ales al tenului, formarea de radicali liberi care îmbătrânesc puternic tenul, distrugerea fibrelor de elastină și a celor de colagen, diminuarea capacității de apărare a pielii, apariția de pete pe față, etc.

Dacă mai adăugăm efectul alimentației complet nesănătoase, efectele poluării din mediu, praful și noxele, nu putem constata decât o mulțime de factori nocivi, care în mod permanent vor agresa tenul și pielea corpului, în general.

Metode de protecție împotriva unor astfel de agresiuni?

Aproape orice magazin online profesional comercializează în prezent creme și loțiuni de față care conțin factori de protecție împotriva arsurilor solare și împotriva acțiunii nocive a razelor ultraviolete. Astfel de creme vă vor ajuta să vă protejați într-un mod foarte eficient. O altă metodă importantă este să vă hidratați în mod constant corpul și tenul, zi de zi. Curățarea feței este importantă. Apelați la măști naturale 100% realizate în casă, pentru o curățare profundă și pentru refacerea straturilor pielii în mod complet sănătos. Un ten bine curățat și hidratat va îmbătrâni foarte greu și va arăta foarte bine întotdeauna.

RELATED ARTICLES