sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSanatateOmega 3 și efectele sale benefice

Omega 3 și efectele sale benefice

Consumul de suplimente naturale cu un conținut ridicat de acizi grași Omega 3 este foarte recomandat persoanelor care prezintă mulți factori de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare, în special.

Acest lucru se datorează următoarelor efecte: reducerea riscului de apariție a aritmiilor cardiace, reducerea fenomenului de ateroscleroză, scade riscul de formare a trombilor, scade nivelul trigliceridelor din sânge, cresc nivelul HDL-colesterol, de asemenea.

Toate aceste efecte importante au drept consecință scăderea riscului de apariție a unor boli cardiace importante!

Ce fel de alimente trebuie să consumăm pentru a avea un aport bun de acizi grași Omega-3?

De obicei, peștele este alimentul care conține cantități importante de acizi grași de acest tip. Hering-ul, macroul, tonul și somnul sau sardinele au cel mai ridicat conținut de acizi grași Omega 3. În afară de pește, uleiurile vegetale de in, soia sau uleiul de rapiță, fructele cu coajă de tip alune, migdale, caju sau nuci sunt bogate în astfel de acizi grași benefici stării noastre de sănătate.

În foarte multe situații, alimentele nu reușesc să furnizeze un nivel optim de acizi grași de acest tip. În astfel de situații, va trebui să apelați la suplimentele alimentare care vă pot spori aportul în mod simțitor.

Dozele și perioada de administrare variază în funcție de mulți factori. Medicul dumneavoastră curant va stabili cât timp este nevoie să luați astfel de suplimente alimentare.

În afara efectelor de diminuare a riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, mai rețineți faptul că acizii grași Omega 3 mai sunt responsabili de întărirea imunității organismului, de întărirea sistemului nervos, reglează tensiunea arterială, previne depresiile și reduce rezistența la insulină.

RELATED ARTICLES