sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăFashionO poveste ….adevărată despre modă, Coco Chanel!

O poveste ….adevărată despre modă, Coco Chanel!

Foarte mulți critici o cataloghează drept femeia care a reușit mai multe revoluții în industria modei! Deși acest domeniu, în acele vremuri, era dominat mai ales de bărbați, Coco Chanel reușește cu succes să creeze un imperiu fără prea mari eforturi.

Data nașterii ei nu este foarte certă nici în ziua de astăzi. Se pare că marea creatoare de modă s-ar fi născut în anul 1883, pe data de 19 august, în localitatea Saumur din Franța. Această dată este un mister deoarece marea creatoare de modă nu a vrut niciodată să își dezvăluie adevărata vârstă.

Deoarece mama sa a murit încă de când era copil, copilăria și-a petrecut-o într-un orfelinat.

Pentru a avut o gândire extrem de modernă, Coco Chanel a susținut foarte mult emanciparea femeii. Pornind și de la vestimentație, aceasta a pledat pentru egalitatea între bărbați și femei, crezând acest lucru în adevăratul sens al cuvântului. Revoluțiile inițiate de marea creatoare franceză nu s-au oprit aici. Ei îi aparțin hainele bărbătești realizate pentru femei, eșarfele foarte fine, jachetele fără guler, rochiile cu bretele, etc.

Celebrul parfum Chanel 5 este tot creația ei, precum și multe modele de poșete care au fost celebre în acele vremuri.

În momentul de față brandul Chanel valorează nici mai mult și nici mai puțin de 7 miliarde de dolari. Totul a fost ridicat de la O!

Două mari celebrități au fost alături de creatoarea de modă și au ajutat-o să ajungă pe culmile succesului: Marlyn Monroe și Karl Lagerfeld.

Coco Chanel a murit la vârsta de 87 de ani, în 1971.

RELATED ARTICLES