duminică, septembrie 25, 2022
AcasăFrumuseteMăști pentru față exfoliante, complet naturale!

Măști pentru față exfoliante, complet naturale!

Curățarea tenului reprezintă un lucru important căruia este bine să îi acordăm toata atenția. Celulele superficiale se reînnoiesc continuu. Poluarea atinge cote alarmante, mai ales la noi în țară. Așadar, cu atât mai mult noi, trebuie să căutăm remedii foarte practice pentru curățarea tenului.

            Cele mai ușor de preparat sunt măștile naturale preparate în casă. Fără conservanți, fără produse chimice dăunătoare, doar ingrediente 100% naturale.

            Astfel de măști pot fi aplicate pentru orice tip de ten: uscat, gras sau mixt.

            Măști naturale exfoliante

            Cele mai greu de îngrijit tenuri sunt cele de tip gras cu puncte negre. Pentru curățarea unui astfel de ten, vă recomandăm măștile exfoliante pe bază de ovăz. Ovăzul are capacitatea de a îndepărta excesul de sebum și impuritățile în același timp. La toate aceste avantaje mai adăugați și faptul că ovăzul îndepărtează în mod eficient și punctele negre.

            Pentru a obține o mască ușor de aplicat pe față, se amestecă o linguriță de ovăz cu una de miere de albine și una de iaurt. Toate ingredientele se vor amesteca foarte bine. Fața trebuie mai întâi expusă la o baie de abur, pentru deschiderea porilor. Apoi se va aplica masca. Ea va fi lăsată să acționeze 15-20 de minute. Se va clăti cu apă călduță și la final cu apă rece.

            Mască de față cu ciocolată și ovăz

            Pentru acest lucru aveți nevoie de ½ ceașcă de pulbere de cacao neagră, 2 linguri de zahăr brun, 1 linguriță de fulgi de ovăz și o linguriță smântână, la care puteți adăuga o linguriță de miere de albine. Toate ingredientele se omogenizează foarte bine și pasta obținută se va aplica pe fața foarte bine curățată sau ținută la baie de abur.            

           Este o mască special concepută pentru tenul uscat și foarte uscat. Se va lăsa să acționeze timp de 15 minute.

RELATED ARTICLES