miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăLifestyleÎntrebări pe care ar trebui să le pui înainte să cumperi o...

Întrebări pe care ar trebui să le pui înainte să cumperi o mașină SH

Când faceți primele cercetări online în căutarea unui autoturism SH, sunt puncte cheie pe care veți dori să le cunoașteți, cu ar fi anul fabricației, kilometrajul sau motorizarea. Înainte să decideți dacă merită sau nu să vizionați o mașină pe care doriți să o achiziționați există o serie de întrebări pe care le puteți adresa vânzătorului ca să luați în calcul toate aspectele unei mașini second hand. Cu cât lămuriți mai multe aspecte înainte de a merge la vizionare, cu atât șansele să cumpărați mașina sunt mai mari, astfel puteți economisi atât timpul dumneavoastră, cât și pe cel al vânzătorului.

Întrebări despre istoricul mașinii pe care ar trebui să le adresați vânzătorului

Prima întrebare pe care ar trebui să o adresați este dacă mașina a avut vreun accident. Cunoașterea istoricului incidentelor unui vehicul uzat este o întrebare care ar trebui abordată, iar dacă vânzătorul o evită, acesta este un motiv de îngrijorare. Ar trebui să fiți informat cu privire la orice accident în care a avut loc vehiculul și dacă reparațiile au fost sau nu făcute.

Dosar de întreținere

O altă întrebare importantă este aceea despre deținerea unui dosar de întreținere. Acest dosar ar putea să vă ajute să observați dacă mașina a fost dusă periodic la verificări, dacă schimburile de ulei au fost făcute la timp și ce piese ar trebui schimbate pentru că s-au uzat. Dacă sunteți în căutarea unui Opel astra SH acest dosar poate justifica de exemplu, prețul mai mare pe care îl cere un vânzător în comparație cu altul care vinde același tip de mașină dar la jumătate din preț. Dacă primul deține un dosar cu întregul istoric al mașinii și poate justifica prețul cerut prin faptul că a schimbat piesele consumabile sau a făcut de curând schimbul distribuției are un avantaj față de vânzătorul care nu poate face dovada întreținerii autoturismului.

Întrebări generale pe care ar trebui să le adresați înainte să vizionați o mașină

Prima întrebare ar putea fi câți proprietari a avut mașina. Poate fi util să știți numărul de proprietari pe care i-a avut o mașină. Dacă vânzătorul nu este sigur sau nu există un istoric documentat al vehiculului, acesta poate fi un motiv de precauție. Dacă sunteți în căutarea unei Volkswagen Tiguan second hand dintr-o ediție mai nouă șansele să fie pusă la vânzare de primul proprietar pot fi mai mari decât în cazul unei mașini cu un an de fabricație foarte îndepărtat. Alte întrebări pe care ar trebui să le aveți în vedere se pot referi la acordul testării mașinii, la verificarea acesteia într-un service autorizat sau la starea interioară și exterioară a acesteia.

Cumpărarea unei mașini second hand nu este o sarcină ușoară și nu există niciodată prea multe informații, mai ales când vine vorba de a face o achiziție importantă. E vorba, până la urmă, de siguranța dumneavoastră și a pasagerilor dumneavoastră. Așa că adresați multe întrebări atunci când cumpărați o mașină uzată, iar acestea vă vor ajuta să luați o decizie bună.

RELATED ARTICLES