sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSanatateDespre terapia cu sare

Despre terapia cu sare

Haloterapia este terapia care se realizează cu ajutorul sării uscate. În limba greacă, cuvântul halos înseamnă sare, de fapt. De aici denumirea acestei metode de tratament care nu prezintă reacții adverse și are foarte puține contraindicații.

Când se apelează la haloterapie?

Cercetări medicale moderne au demonstrat faptul că, particulele de sare inhalate au efecte benefice multiple asupra țesutului pulmonar. Efecte pot fi bactericide, antiinflamatorii sau mucokinetice. Sarea inhalată determină o creștere a căilor aeriene care are drept rezultat direct ușurarea respirației.

Particulele de sare vor crește capacitatea de transport a mucusului din interiorul plămânilor și vor genera o eliminare eficientă a particulelor alergene și a altor categorii de bacterii care stagnează în tractul respirator, provocând tot felul de neajunsuri.

Aparatul respirator este responsabil de oxigenarea organismului. Pentru ca acest lucru să se realizeze în mod eficient, va trebui ca acesta să furnizeze organismului o cantitate adecvată de oxigen pentru procesele metabolice.

Un aparat respirator curat va furniza acest lucru, implicit. Așadar, haloterapia va genera nu numai o foarte bună activitate respiratorie ci și o activitate generală bună de sănătate, în același timp.

Sarea uscată are capacitatea de absorbție foarte ridicată. Și prin acest lucru, va atrage foarte multe substanțe străine din organism. Este un alt mecanism de curățare a plămânilor, eficient.

Contraindicațiile haloterapiei

Nu este indicat să optați pentru o astfel de terapie dacă suferiți de neoplazii, de afecțiuni cardiace importante precum hipertensiunea arterială sau altele sau dacă sunteți în faza acută a unei boli pulmonare. Nu sunt singurele afecțiuni ale stării de sănătate care vă pot împiedica să urmați o terapie de acest gen.

Înainte de a apela la astfel de metode curative, consultați un medic de specialitate și medicul de familie care vă cunoaște foarte bine istoricul tuturor bolilor de care suferiți. Dacă aceștia vă recomandă, atunci puteți începe terapia, fără doar și poate. Deoarece este o terapie eficientă, dovedită și științific, se poate suprapune peste afectări serioase și le poate accentua, uneori.

RELATED ARTICLES