sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăTehnologieDespre caroseriile cu capacitate electrică de stocare

Despre caroseriile cu capacitate electrică de stocare

Marii cercetători sunt foarte preocupați de descoperirea de noi tehnologii pentru conservarea mediului. Este o preocupare care ne bucură!

Problemele legate de mediu sunt foarte importante nu doar pentru viitorul planetei ci, mai ales, pentru starea noastră de sănătate. Deși lumea modernă a adus foarte multe lucruri noi care ne ușurează viața și ne oferă un confort mult mai bun, există în prezent mult prea multe dezavantaje care ne împiedică să avem o viață normală. În primul rând este vorba despre poluare, despre calitatea foarte slabă a alimentației și despre un nivel crescut de boli generate de stres, anxietate și lipsa unui viitor mai bun.

Rezolvarea problemelor legate de poluare trebuie să aibă în vizor dezvoltarea mașinilor electrice din ce în ce mai mult.

Caroserii cu capacitate de stocare electrică

Mașinile hibride sunt comercializate cu succes și la noi în țară. Ele reprezintă un început bun în lupta cu salvarea mediului. Previziunile specialiștilor sunt îmbucurătoare, pentru viitor de asemenea. Se pare că în anul 2040 jumătate din numărul mașinilor care se vor produce vor fi de tip hibrid.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acestor modele de mașini este reprezentat de greutatea și mărimea bateriei. Este unul din motivele pentru care mașinile hibride cântăresc foarte mult.

Pentru a contracara acest dezavantaj, cercetătorii din domeniul industriei auto lucrează la realizarea caroseriilor care au capacitatea de  a stoca energie. Au fost făcute foarte multe teste pe caroserii realizate din fibră de polimer și rășină de carbon. Aceste materiale sunt suficient de rezistente pentru a fi folosite la fabricarea caroseriilor. Energia capturată poate fi în felul acesta înmagazinată și apoi transferată către acumulator.

RELATED ARTICLES