luni, decembrie 4, 2023
AcasăTehnologieDescoperiri medicale recente

Descoperiri medicale recente

La finalul anului 2019, în domeniul medicinii au fost înregistrate foarte multe descoperiri medicale foarte interesante care vor ajuta mult în viitor.

Lentilă de contact cu eliberare de medicamente

În domeniul oftalmologiei, după mulți ani de cercetare și de studiu, un oftalmolog de la celebra universitate Harvard Medical School a creat o lentilă de contact, atipica. Ea este capabila să elibereze medicamente oftalmologice în mod continuu. Interesant este faptul că, această lentilă de contact poate trata inclusiv glaucomul, o boală de care suferă foarte multa lume și care poate genera orbirea.

Rezultatele testelor au fost foarte bune și nu s-au înregistrat nici efecte secundare demne de luat în seamă.

În același domeniu, o echipă de cercetători din Australia a pus la punct un alt model de lentilă cu efecte terapeutice pentru tratarea leziunilor de la suprafața ochiului. Interesant este faptul că, pe suprafața ei internă, lentila conține celule din țesutul ocular al unei persoane donatoare care exercită un rol asemănător cu al unui pansament. Sub efectul acestui.. pansament atipic, leziunile corneei se pot vindeca.

Senzori combustibili

Cercetători ai Universității RMIT din Melbourne, Australia au inventat niște capsule ușor de înghițit utile în diagnosticarea anumitor boli localizate la nivelul intestinului. Acestea sunt capabile să măsoare gazele intestinale. Datele înregistrate sunt apoi transmise către un telefon mobil. Cercetătorii susțin faptul că este o metodă foarte bună pentru a diagnostica multe tipuri de boli ale tractului gastro-intestinal, printre care și cancerul de colon.

Tehnologia modernă aduce întotdeauna câștiguri nemaipomenit de interesante și foarte utile.

RELATED ARTICLES