sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLifestyleCum să-ți folosești narghileaua?

Cum să-ți folosești narghileaua?

Cum funcționează așa-numitele narghilele? Dacă abia ești la început și te gândești să cumperi o narghilea, aceasta este cu siguranță una dintre întrebările pe care ți le pui. Citind următoarele, vei învăța pas cu pas cum să îți folosești narghileaua.

Pregătirea înainte de a folosi narghilea

Adesea este necesară puțină pregătire înainte de a folosi narghileaua.

  • Curăță narghileaua

Înainte de a fuma narghilea, este recomandat să cureți diferitele elemente care o compun. Prin curățarea narghilelei, previi ca reziduurile să schimbe aroma de bază a fumului. Acest pas poate fi omis dacă îl faci la sfârșitul fiecărei sesiuni. Pentru a curăța narghileaua, aceasta trebuie dezasamblată și spălate separat unele dintre componentele acesteia și anume: vatra, coloana, tija, bolul și furtunul din silicon.

  • Umple bolul

Odată ce această narghilea portabilă este bine spălată și nu mai există reziduuri de fum, trebuie să umpli bolul cu apă. Pentru a face acest lucru bine, delimitează nivelul la care se oprește furtunul când se află în interiorul vazei. Apoi toarnă apă în bol, astfel încât apa să fie la aproximativ 2-3 cm deasupra capătului furtunului. Făcând acest lucru, este puțin probabil ca apa să ajungă în țeavă atunci când aspiri mai târziu.

  • Asamblează narghileaua

Pentru a monta shisha, înșurubează mai întâi tija pe coloană. Apoi, montează ansamblul principal țeavă – conductă pe vas. Apoi, așează șemineul pe conectorul pentru șemineu al coloanei. Și, în cele din urmă, montează țevile în găurile care se află pe părțile laterale ale conductei. Când narghilea este asamblată, trebuie să verifici dacă fiecare conexiune a fost făcută corect și că nu există scurgeri. Pentru a face acest lucru, încearcă să aspiri aer printr-una dintre țevi. Dacă simți miros de aer, înseamnă că există o scurgere.

  • Pune tutunul

Înainte de a pune tutunul în vatră trebuie mai întâi să tai tutunul astfel încât să fie cât mai mărunțit. Apoi pune-l în vatra shisha. Scopul este de a umple șemineul uniform. Nu ezita să adăugi tutun pentru a umple locurile unde sunt găuri. Cu toate acestea, te rugăm să nu umpli excesiv șemineul, altfel tutunul tău va fi ars când pui cărbunele. Umple vatra numai ¾ plină. Pentru a evita consumul de tutun, există pietre de narghilea, fibre de celuloză, gel care se folosesc în același mod. Sunt aromate și produc un vapor comparabil cu tutunul, o alternativă de alegere!

  • Aprinde cărbunii

Acesta este ultimul pas înainte de a te bucura de shisha. Cu o brichetă sau un arzător, aprinde-ți cărbunele. După ce îți aprinzi cărbunii, trebuie să-i așezi pe folia de aluminiu sau pe un sistem de încălzire tip kaloud sau șemineu tip brohood. Așteaptă câteva minute pentru ca tutunul să înceapă să ardă.

  • Bucură-te de narghilea

Totul este gata! Poți începe să îți folosești narghileaua. La început inhalezi ușor, acest lucru va evita supraîncălzirea tutunului și va da fumului un gust de tutun ars.

Curăță-ți narghileaua după fiecare sesiune pentru a evita reziduurile, îndepărtează cenușa și păstreaz-o curată. Nu uita să schimbi apa la fiecare utilizare nouă. Păstrează tutunul într-o pungă sau un borcan ermetic pentru a-și păstra gustul și aroma.

RELATED ARTICLES