luni, decembrie 4, 2023
AcasăSanatateCum poți avea grijă de sănătatea zâmbetului tău?

Cum poți avea grijă de sănătatea zâmbetului tău?

Dacă în timpul verii, mulți dintre noi ne-am răsfățat și ne-am răcorit cu băuturi dulci și cu înghețate, iată că în apropierea toamnei deja ne gândim la plăcinte cu fructe și tarte cu mere. Iar imediat după toamnă, urmează iarna, când poftele sunt și mai multe, iar tradițiile culinare își fac locul. Cu alte cuvinte, pe tot parcursul anului, sănătatea noastră orală poate avea de suferit din cauza obiceiurilor noastre alimentare. Dar până la urma, mâncarea și băuturile fac parte din bucuriile vieții, deci nu ne putem priva de ele.

Totuși, putem avea mai multă grijă de sănătatea noastră dentară și putem face asta dacă vom implementa în stilul personal de viață câteva obiceiuri de mare ajutor, printre care vizitarea medicului dentist de cel puțin două ori pe an, periajul și folosirea aței dentare de două ori pe zi și înlocuirea gustărilor dulci cu unele gustări sărate. Aveți grijă să optați pentru servicii stomatologice București cu regularitate și pe lângă această măsură principală, iată ce mai puteți face pentru a vă bucura de o bună sănătate orală:

Evitați dulciurile

Fie că este vorba de bomboane, de ciocolată sau de o felie de tort, zahărul este principalul inamic al dinților noștri. Asta nu înseamnă că nu mai aveți voie niciodată să mâncați o plăcintă cu mere sau o tartă cu ciocolată, însă încercați să vă bucurați de dulciuri cu moderație. Când mâncăm produse zaharoase, gura noastră este expusă în mod constant la atacul acizilor din zahăr și nu se poate recupera. Consumul frecvent de zahăr duce la apariția cariilor, adică principala cauza a durerilor de dinți și a pierderii dinților. Încercați să optați pentru servicii stomatologice București la primul semn de carii, tocmai pentru a nu ajunge în situația de a vă pierde dinții. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să consumați desertul la masă și să nu mâncați dulciuri ca gustări între mese. Astfel, veți reduce numărul de atacuri ale acizilor din zahăr asupra dinților. Încercați, de asemenea, alternative fără zahăr sau cu un conținut scăzut de zahăr. Brânza și nucile sunt gustări excelente, care nu ne atacă dinții.

Consumați alcool cu moderație

Berea și cidrul sunt foarte populare în timpul verii, însă toamna și iarna predomină vinul roșu și vinul alb, pe lângă unele băuturi spirtoase. Conform cercetărilor, în timpul sezonului rece, majoritatea oamenilor tind să consume mai mult alcool, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă. Majoritatea băuturilor alcoolice conțin cantități mari de zahăr și pot fi deosebit de acide. Consumul de alcool provoacă eroziunea smalțului dentar, ducând la durere și sensibilitate. De asemenea, după mai multe băuturi alcoolice, majoritatea persoanelor nu se mai spală pe dinți, așa că zahărul și acidul se acumulează în gură, ceea ce afectează enorm sănătatea orală. Prin urmare, încercați să consumați alcool cu moderație.

Respectați o rutină de igienă orală

Cu toții avem un stil foarte agitat de viață și programe foarte încărcate, însă este esențial să respectăm o rutină strictă de igienă orală. Asta înseamnă să optăm pentru servicii stomatologice București de cel puțin două ori pe an și ori de câte ori ne confruntăm cu o afecțiune dentară și să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi timp de două minute cu o pastă de dinți cu fluor. Cele mai bune momente pentru periaj sunt seara, înainte de culcare și în orice altă parte a zilei. Igiena orală zilnică ar trebui să includă și folosirea unei ațe dentare, a unei periuțe interdentare sau a unui duș bucal care va îndepărta placa pe care periuța de dinți obișnuită nu poate îndepărta.

RELATED ARTICLES