sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăTehnologieCine a inventat și cum funcționează tehnologia Wifi?

Cine a inventat și cum funcționează tehnologia Wifi?

Cu toții am auzit de Wi-Fi. Nu toți cunoaștem însă povestea acestei descoperiri minunate care a revoluționat o lume întreagă.

            Wireless Fidelity este o tehnologie care permite funcționarea dispozitivelor electronice fără cabluri sau fire speciale, în afara celor de alimentare. Principiul de funcționare este oarecum asemănător cu cel al radioului.

            Specialiștii definesc în prezent semnalul Wi-Fi ca fiind un semnal radio de înalta frecvență. În termeni tehnici, această tehnologie inovativă mai este cunoscută și sub denumirea de tehnologie WLAN.

            Despre felul în care funcționează Wi-Fi-ul!

Atunci când ați început să lucrați cu o astfel de tehnologie, a fost nevoie de instalarea unui dispozitiv special, numit router. Acesta este conectat în mod fizic  (printr-un cablu!) la internet. De aici pornește semnalul radio de înaltă frecvență care va transmite cu succes date.

În fiecare din dispozitivele electronice există o piesă specială numită adaptor care are rolul de a citi semnalul transmis de router.

Despre inventatorul acestei tehnologii moderne

În întreaga lume Vic Hayes este cunoscut drept inventatorul acestei tehnologii revoluționare. Acesta a stabilit standardele încă din anul 1997. La standardele inițiale s-au adăugat îmbunătățiri, așa cum era de așteptat  și în felul acesta au apărut modificările de bandă.

În afară de Vic Hayes, Organizația de Cercetare Științifică și Industrială a Commonwealth-ului din Australia sau CSIRO a câștigat în instanță un proces în ceea ce privește un brevet foarte important al tehnologiei Wi-Fi. Aceasta se face responsabilă de descoperirea unei piese importante care a reușit să îmbunătățească foarte mult tehnologia menționată.

Așadar, se pare ca sunt mai mulți inventatori, de fapt. Este foarte adevărat ca orice tehnologie avansată implică mai multe componente. Unele fără altele nu pot funcționa, nu este așa?

 Oricât de multe dispute și păreri ar fi, putem susține următorul lucru: este un lucru foarte folositor care a reușit să ajute oamenii din întreaga lume și chiar și companiile.

Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES